AUTOMOTIVE ELECTRICIANS

Fiat GRANDE PUNTO 1.2 8v – ARKA CAM ACMA TERTIBATI – – 5 kap?l? – ELEKTRIK SEMASI, ELEMANLARIN YERLERI ELEMANLAR, CALISMA TARIFI – ELEKTRIK SEMASI, ELEMANLARIN YERLERI ELEMANLAR, CALISMA TARIFI

Fiat GRANDE PUNTO 1.2 8v   – ARKA CAM ACMA TERTIBATI –  – 5 kap?l?  – ELEKTRIK SEMASI, ELEMANLARIN YERLERI ELEMANLAR, CALISMA  TARIFI – ELEKTRIK SEMASI, ELEMANLARIN YERLERI ELEMANLAR, CALISMA  TARIFI

ELEKTRIK SEMASI - ARKA CAM ACMA TERTIBATI - Fiat GRANDE PUNTO 1.2 8v





ELEMANLAR - ARKA CAM ACMA TERTIBATI - Fiat GRANDE PUNTO 1.2 8v



Elemanların kodlarıAdıIslemi referans alınız.
B001SIGORTA KUTUSU
B045BAGAJ BOLMESINDEKI SIGORTA KUTUSU
B099MAKSI SIGORTA KUTUSU
C015SURUCU TARAFI ON GOGUS SASELEMESI -
C020SURUCU TARAFI ON GOGUS SASELEMESI-
C030ARKA SOL SASELEME-
D030SURUCU TARAFI ON KAPI BIRLESME SOKETI -
D035 SOL ARKA KAPI BIRLESME SOKETI-
D036 SAG ARKA KAPI BIRLESME SOKETI-
H001KONTAK ANAHTARI
H044SURUCU TARAFI KAPISI UZERINDEKI CAM ACMA TERTIBATI KUMANDALARI GRUBU
H053SOL ARKA KAPIDAKI CAM ACMA ANAHTARI
H054SAG ARKA KAPIDAKI CAM ACMA ANAHTARI
M001BODY COMPUTER
N066SAG ARKA CAM ACMA MOTORU
N065SOL ARKA CAM ACMA MOTORU
P093ALARM VE KILIT ALICI TERTIBATI ANTENI-

TARIF - ARKA CAM ACMA TERTIBATI - Fiat GRANDE PUNTO 1.2 8v


Arka kapı camlarının acılma tertibatı kapıların uzerindeki anahtarlar veya surucu kapısındaki anahtar ile calıstırılmaktadır.Body Computer arka kapı camı motorlarının calısmasını kontrol etmektedir.Cm acma motorları asagıda gosterilen mantıga gore otomatik olarak calısmaktadırlar:- Eger butona basma suresi 60 ila 300 mili saniye arasında ise calısma manueldir: Cam sadece tus basılı tutulursa cıkar/iner;- Eger butona basma suresi 300 milisaniyenin uzerinde arasında ise otomatiktir: Ilgili tus bırakılsa dahi cam calısma kursunun sonuna kadar veya olası bir sıkısma onleme guvenlik sistemi fonksiyonunun devreye girmesine kadar cıkıp/inmeye devam etmektedir.- Camın calısması esnasında butona bir kez daha basılması halinde cam bulundugu pozisyonda durur;- Eger butona basma suresi 60 milisaniyenin altında ise bu reddedilir ( kazara butona basma olarak kabul edilir).Motorun icersindeki elektronik devre sıkısma - onleme fonksiyonunu yonetmektedir : Camın yukarıya cıkısı esnasında bir engelle karsılasması halinde bu bilgiyi almaktadır ; cam sıkısma onleme fonksiyonu motorun uzerine binen asırı yuku algılayan Hall efektli bir sensor vasıtasıyla gerceklestirilmektedir. Mudahale etme esik degeri engelin ( ornegin . bir parmak , bir el ) gucunun camın tum calısma kursu boyunca yaklasık 7/ 8 kg''dan fazla olması halinde hesaplanmaktadır.Ayrıca arıza tespit edildiginde unite camın otomatik cıkıs fonksiyonunu engellemekte ve bu islemin sadece 500 msaniye stepler ile ve her tusa basmada yapılmasına musaade etmektedir.Cam acma fonksiyonu asagıdaki istisnai durum haric "kontaktan gecen" akım ile calısmaktadır : Kontak anahtarının yaklasık 3 dakika sure ile kapatılmasından sonra camların calıstırılması mumkundur; bu sure tamamlandıktan sonra sistem artık yeni kumandaları kabul etmemektedir . Bu zamanlama esnasında kapılardan biri acılırsa artık yeni kumandalar alınmaz fakat kapı acılmadan once verilen kumandaların yerine getirilmesi icin musaade verilir . Eger kontak anahtarı kapatıldıgında kapılardan bir acık ise yine kapı acılmadan once verilen kumandaların yerine getirilmesi icin musaade verilmektedir.Arka kapı camların kilitlenme (koruma) kumandaları surucu tarafındaki kumandaların arasındaki "LOCK" butonu ile verilmektedir: Bloke olma konumu tusun arkasındaki bir ledin yanması ve arka kumandaların uzerindeki tusların aydınlanmaması ilede gosterilmektedir . Bloke konumu aktif iken hicbir buton ile camlara kumanda edilemez.Camlar , uzaktan kumandasının butonundan gonderilen uzun sureli ( 2 saniyeden fazla) kumandalar ile otomatikman acılıp kapanmaktadır.

CALISMA TARIFI - ARKA CAM ACMA TERTIBATI - Fiat GRANDE PUNTO 1.2 8v


Body Computer M1 - e soketinin 20 nolu pininden yukarda anlatılan mantıga gore kumanda grubunu H44 beslmektedir ; bu besleme aydınlatma ledlerinide yakmaktadır.Body Computerin M1 -A soketinin 11 nolu pininden yukarda anlatılan mantıga gore ve 3 nolu pin ile motorlar N65 (sol) ve N66 (sag) beslenmektedir.Body Computer M1 - motor bolmesindeki sigorta kutusunun B 1 '' in icersinde bulunan F2 maksisigortası ile korunan hattan direkt akuden beslenmektedir - G soketi - D soketinin 32 nolu pininden ise kontaktan gecen akım (INT) ile beslenmektedir ;M1'' in - H soketinin 10 nolu pininden Body Computere saseleme referansı gitmektedir.Kumanda grubunda H44 - arka cam motorlarına N65 (sol) ve N66 (sag) giden kumandalar bulunmaktadır.Motorlar N65 ve N66 bagaj bolmesinin icersindeki sigorta kutusunda B45 bulunan F81 ve F64 sigortalarının korudugu hattan besleme almaktadırlar - pin 6 .Aynı sekilde arka kapıların uzerindeki kumandalar ilede motorlara N65 (sol) ve N66 (sag) kumanda edilmektedir.LOCK butonu basılı iken besleme devre dısı olan arka kumandalara H53 ve H54 besleme "gecmemektedir"Uzaktan kumandanın , M1''in K soketinin 1 ve 2 nolu pinlerine baglanan anten -alıcısı P93 eger acık ise aynı zamanda arka camların kapanmasınada kumanda etmektedir.

PARCALARIN YERLERI - ARKA CAM ACMA TERTIBATI - Fiat GRANDE PUNTO 1.2 8v





Elemanların kodlarıAdıIslemi referans alınız.
B001SIGORTA KUTUSU
B045BAGAJ BOLMESINDEKI SIGORTA KUTUSU
B099MAKSI SIGORTA KUTUSU
C015SURUCU TARAFI ON GOGUS SASELEMESI -
C020SURUCU TARAFI ON GOGUS SASELEMESI-
C030ARKA SOL SASELEME-
D030SURUCU TARAFI ON KAPI BIRLESME SOKETI -
D035 SOL ARKA KAPI BIRLESME SOKETI-
D036 SAG ARKA KAPI BIRLESME SOKETI-
H001KONTAK ANAHTARI
H044SURUCU TARAFI KAPISI UZERINDEKI CAM ACMA TERTIBATI KUMANDALARI GRUBU
H053SOL ARKA KAPIDAKI CAM ACMA ANAHTARI
H054SAG ARKA KAPIDAKI CAM ACMA ANAHTARI
M001BODY COMPUTER
N066SAG ARKA CAM ACMA MOTORU
N065SOL ARKA CAM ACMA MOTORU
P093ALARM VE KILIT ALICI TERTIBATI ANTENI-

SIGORTA KUTUSU



B001A



B001A



B001A



B001A



B001B



B001B



B001C



B001C



B001C



B001C



B001C



B001X



BAGAJ BOLMESINDEKI SIGORTA KUTUSU



B045A



B045B



MAKSI SIGORTA KUTUSU



B099A



B099A



B099B



B099D



B099D



B099E



B099F



SURUCU TARAFI ON GOGUS SASELEMESI



C015A



C015B



C015C



SURUCU TARAFI ON GOGUS SASELEMESI



C020



ARKA SOL SASELEME



C030A



C030B



SURUCU TARAFI ON KAPI BIRLESME SOKETI



D030



D030



D030



D030



D030



D030



D030



D030



SOL ARKA KAPI BIRLESME SOKETI



D035



D035



SAG ARKA KAPI BIRLESME SOKETI



D036



D036



KONTAK ANAHTARI



H001



SURUCU TARAFI KAPISI UZERINDEKI CAM ACMA TERTIBATI KUMANDALARI GRUBU



H044



H044



H044



H044



H044



H044



SOL ARKA KAPIDAKI CAM ACMA ANAHTARI



H053



SAG ARKA KAPIDAKI CAM ACMA ANAHTARI



H054



BODY COMPUTER



M001A



M001C



M001D



M001E



M001G



M001H



M001H



M001H



M001K



SAG ARKA CAM ACMA MOTORU



N066



SOL ARKA CAM ACMA MOTORU



N065



ALARM VE KILIT ALICI TERTIBATI ANTENI



P093


Can't find your car? Check -> DiagnostData.com!