AUTOMOTIVE ELECTRICIANS

Fiat GRANDE PUNTO 1.3 Multijet – ON CAM ACMA TERTIBATI – – 5 kap?l? – ELEKTRIK SEMASI, ELEMANLARIN YERLERI ELEMANLAR, CALISMA TARIFI – ELEKTRIK SEMASI, ELEMANLARIN YERLERI ELEMANLAR, CALISMA TARIFI

Fiat GRANDE PUNTO 1.3 Multijet   – ON CAM ACMA TERTIBATI –  – 5 kap?l?  – ELEKTRIK SEMASI, ELEMANLARIN YERLERI ELEMANLAR, CALISMA  TARIFI – ELEKTRIK SEMASI, ELEMANLARIN YERLERI ELEMANLAR, CALISMA  TARIFI

ELEKTRIK SEMASI - ON CAM ACMA TERTIBATI - Fiat GRANDE PUNTO 1.3 Multijet





ELEMANLAR - ON CAM ACMA TERTIBATI - Fiat GRANDE PUNTO 1.3 Multijet



Elemanların kodlarıAdıIslemi referans alınız.
B001SIGORTA KUTUSU
B099MAKSI SIGORTA KUTUSU
C015SURUCU TARAFI ON GOGUS SASELEMESI -
D030SURUCU TARAFI ON KAPI BIRLESME SOKETI -
D031TARAFI YANI ON KAPI BIRLESME SOKETI-
H001KONTAK ANAHTARI
H044SURUCU TARAFI KAPISI UZERINDEKI CAM ACMA TERTIBATI KUMANDALARI GRUBU
H050YOLCU YANI ON KAPIDAKI CAM ACMA DUGMESI
M001BODY COMPUTER
N060SURUCU TARAFI ELEKTRIKLI CAM ACMA MOTORU
N061ON SAG CAM ACMA MOTORU
P093ALARM VE KILIT ALICI TERTIBATI ANTENI-

TARIF - ON CAM ACMA TERTIBATI - Fiat GRANDE PUNTO 1.3 Multijet


On kapı camları surucu kapısı ( her iki cam icin) ve yolcu kapısının uzerindeki ( sadece yolcu kapısı camı icin) anahtarlar ile calıstırılmaktadır.Body Computer surucu ve yolcu kapısı camlarının motorlarını asagıdaki mantıga gore otomatik olarak calıstırmaktadır :- Eger butona basma suresi 60 ila 300 mili saniye arasında ise calısma manueldir: Cam sadece tus basılı tutulursa cıkar/iner;- Eger butona basma suresi 300 milisaniyenin uzerinde arasında ise otomatiktir: Ilgili tus bırakılsa dahi cam calısma kursunun sonuna kadar veya olası bir sıkısma onleme guvenlik sistemi fonksiyonunun devreye girmesine kadar cıkıp/inmeye devam etmektedir.- Camın calısması esnasında butona bir kez daha basılması halinde cam bulundugu pozisyonda durur;- Eger butona basma suresi 60 milisaniyenin altında ise bu reddedilir ( kazara butona basma olarak kabul edilir).Motorun icersindeki elektronik devre sıkısma - onleme fonksiyonunu yonetmektedir : Camın yukarıya cıkısı esnasında bir engelle karsılasması halinde bu bilgiyi almaktadır ; cam sıkısma onleme fonksiyonu motorun uzerine binen asırı yuku algılayan Hall efektli bir sensor vasıtasıyla gerceklestirilmektedir. Mudahale etme esik degeri engelin ( ornegin . bir parmak , bir el ) gucunun camın tum calısma kursu boyunca yaklasık 7 8 kg''dan fazla olması halinde hesaplanmaktadır.Ayrıca , arıza tespit ediliyorsa unite otomatik calısmayı kesip camın sadece butona her basıldıgında 500 milisaniye steplerle yukarı cıkmasına musaade etmektedir.Camlar , uzaktan kumandasının butonundan gonderilen uzun sureli ( 2 saniyeden fazla) kumandalar ile otomatikman acılıp kapanmaktadır.Cam acma fonksiyonu asagıdaki istisnai durum haric "kontaktan gecen" akım ile calısmaktadır : Kontak anahtarının yaklasık 3 dakika sure ile kapatılmasından sonra camların calıstırılması mumkundur; bu sure tamamlandıktan sonra sistem artık yeni kumandaları kabul etmemektedir . Bu zamanlama esnasında kapılardan biri acılırsa artık yeni kumandalar alınmaz fakat kapı acılmadan once verilen kumandaların yerine getirilmesi icin musaade verilir . Eger kontak anahtarı kapatıldıgında kapılardan bir acık ise yine kapı acılmadan once verilen kumandaların yerine getirilmesi icin musaade verilmektedir.

CALISMA TARIFI - ON CAM ACMA TERTIBATI - Fiat GRANDE PUNTO 1.3 Multijet


Body Computer M1 E soketinin 20 nolu pininde yukarda anlatılan mantıga gore surucu kapısının uzerindeki kumanda grubunu H44 beslemekte - 1 nolu pin ve yolcu kapısının uzerindeki kumanda grubunu H50 beslemektedir - 2 nolu pin ; bu besleme aydınlatma ledlerini yakmaktadır . Aynı sekilde M1''in - A soketinin 11 nolu pininden motorlar N60 (sol) ve N61 ( sag ) beslenmektedir - 3 nolu pin.Kumanda grubunun H44 icersinde direkt olarak motorlara N60 ve N61giden surucu ve yolcu kapısı cam acma kumandaları bulunmaktadır.Aynı sekilde yolcu kapısının uzerindeki kumanda H50 , motora N61 kumanda etmektedir.

PARCALARIN YERLERI - ON CAM ACMA TERTIBATI - Fiat GRANDE PUNTO 1.3 Multijet





Elemanların kodlarıAdıIslemi referans alınız.
B001SIGORTA KUTUSU
B099MAKSI SIGORTA KUTUSU
C015SURUCU TARAFI ON GOGUS SASELEMESI -
D030SURUCU TARAFI ON KAPI BIRLESME SOKETI -
D031TARAFI YANI ON KAPI BIRLESME SOKETI-
H001KONTAK ANAHTARI
H044SURUCU TARAFI KAPISI UZERINDEKI CAM ACMA TERTIBATI KUMANDALARI GRUBU
H050YOLCU YANI ON KAPIDAKI CAM ACMA DUGMESI
M001BODY COMPUTER
N060SURUCU TARAFI ELEKTRIKLI CAM ACMA MOTORU
N061ON SAG CAM ACMA MOTORU
P093ALARM VE KILIT ALICI TERTIBATI ANTENI-

SIGORTA KUTUSU



B001A



B001A



B001A



B001A



B001B



B001B



B001C



B001C



B001C



B001C



B001C



B001X



MAKSI SIGORTA KUTUSU



B099A



B099A



B099B



B099D



B099D



B099E



B099F



SURUCU TARAFI ON GOGUS SASELEMESI



C015A



C015B



C015C



SURUCU TARAFI ON KAPI BIRLESME SOKETI



D030



D030



D030



D030



D030



D030



D030



D030



TARAFI YANI ON KAPI BIRLESME SOKETI



D031



D031



D031



D031



KONTAK ANAHTARI



H001



SURUCU TARAFI KAPISI UZERINDEKI CAM ACMA TERTIBATI KUMANDALARI GRUBU



H044



H044



H044



H044



H044



H044



YOLCU YANI ON KAPIDAKI CAM ACMA DUGMESI



H050



H050



BODY COMPUTER



M001A



M001C



M001D



M001E



M001G



M001H



M001H



M001H



M001K



SURUCU TARAFI ELEKTRIKLI CAM ACMA MOTORU



N060



N060



N060



N060



ON SAG CAM ACMA MOTORU



N061



N061



ALARM VE KILIT ALICI TERTIBATI ANTENI



P093


Can't find your car? Check -> DiagnostData.com!